Пилешка супа с магданоз и лимон при настинка от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
143
29
359
1
29/01/2020
"Ето с тази пилешка супа се лекуваме при настинка, опитайте и вие "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 141
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се почистват и измиват много добре.

Сваряват се за 30 мин, като по време на варенето се слагат измитите дръжки на магданоза, без да се нарязват.

На 15 мин от варенето се вадят дръжките на магданоза. Да не се вари под налягане, за да се запазят съставките на магданоза.

След като са сварени, маха се кожата на бутчетата и се обезкостяват.

Нарязва се месото на дребни парченца и се връща в бульона, в който са сварени бутчетата.

Вода не се долива, затова се преценява по време на варенето на целите бутчета колко бульон ще е необходим за пилешката супа.

Листата на магданоза се измиват много добре, нарязват се на ситно и се слагат в бульона.

Супата против грип се вари се 10 мин, изключва се котлонът и се слага маслото.

Пилешка супа с магданоз и лимон при настинка от 1960 г. се сервира топла със сок от изстискания лимон.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
30.01.2020 09:04
Със едно домашно пиле би се получило още по добре. Вкусна и лековита.
0
0
Мария Божилова
Да, с домашно пиле е много различен вкуса.
0
0