Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Моите палачинки без глутен

Моите палачинки без глутен

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Моите палачинки без глутен
Снимка: Evgenia
6 / 9
31/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Палачинки без глутен - консумирайте с удоволствие и чиста съвест"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 100 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовото брашно си смилам сама от пълнозърнест ориз. Може да си купите готово, но от сертифицирани марки, на които имате доверие и със сигурност не съдържа глутен.

Смесете брашното с нишестето и щипка сол.

В отделна купа разбийте яйцата и разбъркайте с млякото. Записала съм го в грамове, тъй като ползвах кухненска везна и тя ми отмерва така, но разликата с милилитрите не е голяма.

Добавете сухата смес към течната и разбийте хубаво, за да няма бучки.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън и го намажете с масло.

Сипвайте по черпаче от сместа (рядка е, но така трябва). Разклащайте на всички страни, за да се разлее по цялата повърхност на тигана и печете до златисто от двете страни.

Палачинките трябва да са много тънки.

Преди всяко загребване с черпака разбърквайте отново сместа, защото особено ако е домашно оризово брашно, може да падне на дъното.

Готовите диетични палачинки изваждайте, намазвайте с още масълце и завивайте с чиста кърпа чинията.

Поднесете вашата безглутенова закуска задължително топла - разкошни палачинки без глутен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Браво много вкусни станаха ❤️?благодаря ти! ❤️?
09.08.2022 20:14