Гаспачо с ягоди

Гаспачо с ягоди
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
31/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
"Тук казваме просто УАУ - гаспачо с ягоди ни изненада много приятно"

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • краставица - 1 бр. около 200 г
  • зелена чушка - 1 бр.
  • лук - 2 стръка, пресен
  • киви - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 50 г стар
  • вода - около 150 г за накисване на хляба
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка сушен
  • сол - на вкус
  • оцет - 40 г ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва във водата.

Ягодите и кивито заедно със зеленчуците се режат на парченца и поставят в блендер с накиснатия хляб + водата, солта, магданоза и черния пипер.

Всичко се смила до гладкост. Може да се използва и пасатор, ако продуктите за гаспачото са по- меки.

Доовкусява се със сол и оцет и по желание студената супа се разрежда с още водичка.

Гаспачото с ягоди се сервира в купички или чашки, като обилно се поръсва със зехтин.

През лятото испанците обичат да слагат и кубчета лед в студената супа.

Крутони също са подходящи към нея.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: