Мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
172
544
455
203
2
31/01/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се нарязват на средни парченца. Не се белят, махат се само краищата.

Празът се нарязва на ситно и заедно с нарязаните тиквички се задушават с малко вода и 1 ч.ч. олио до омекване на зеленчуците.

Да не се задушава много време, т.к. тиквичките стават на каша.

За тази мусака с тиквички те трябва да се задушат и да се запазят цели парченцата.

Месото се измива добре, нарязва се на дребни парченца и се смила с месомелачка. Най-добре е да се смели преди готвене, за да е добре измито и прясно.

Смляното месо се запържва с 1 ч.ч. олио до получаване на трохи.

Изсипва се в засилените зеленчуци.

Прибавя се 1 с.л. червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Разбърква се добре, прибавя се малко топла вода и се мусаката пече по изпаряване на водата.

10 мин преди ястието да е готово, се прибавят нарязаният на ситно копър и магданоз без дръжките.

Тази мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г. е много вкусна! Опитайте!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар