Малки банички с магданоз и сирене
Male pitice sa peršunom i sirom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки банички с магданоз и сирене

Малки банички с магданоз и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Малки банички с магданоз и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Мини банички за закуска, с които да изненадате близките си хора"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с киселото мляко и към тях се натрошава сиренето.

Ползвам меко и не много солено сирене. В зависимост от солеността, може да варира грамажа, който ще сложите в плънката.

Измитият магданоз се кълца на едро и добавя към всичко останало. Разбърква се.

Маслото се разтапя на слаб огън, а по желание към него може да се добави и малко олио.

Взимат се една по една корите за баница и се намазват с мазнина, разпределя се на всяка по малко от плънката и се навива на охлювче. Може и да се набръчка и направи на розичка - както ви харесва.

За да запазят формата си баничките, се слагат в намазнени форми за мъфини.

Намазват се с още мазнинка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до златист загар.

Малките банички със сирене и магданоз се оставят да изстинат почти и тогава се изваждат от формичките.

Бърза, лесна и вкусна класическа закуска за малки и големи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: