Начин на приготвяне
Сварените, обелени и подсушени кестени се смилат на брашно. То е леко влажно, затова и самият сладкиш се получава леко влажен.
В купа разбийте яйцата и захарта. Към тях сипете олиото, млякото и сокa от портокал. За по-изразителен вкус може да се настърже и част от кората на цитруса.
Добавете брашното от кестени, а след това на части и обикновеното брашно, пресято с бакпулвера и солта. Това се прави с разбъркване с шпатула с плавни движения до цялостно усвояване.
Сместа е рядка, но ако ви се стори прекалено течна, сложете още малко брашно, без да я правите гъста.
Сипете орехите - едро накълцани, разбъркайте и излейте в тавичка с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до суха клечка.
Готовият сладкиш с кестени оставете да постои във изключената фурна на леко отворена вратичка 5-6 минути, а след това извадете от тавата и охладете върху решетка.
Напълно изстиналия сладкиш с кестени и орехи поръсете обилно с пудра захар и сервирайте с чаша кафе, мляко или чай.
Сочен и влажен, вкусен и ароматен!
Да ви е сладко!