Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Домашно осолена херинга

Домашно осолена херинга

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Домашно осолена херинга
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Обожаваме херинга, а вече има и начин да я съхраним до месец, така че ще вземем повечко следващия път, щом отидем на пазар"

Необходими Продукти

  • херинга - кг изчистена без глави
  • морска сол - 60 г
  • зехтин - ½ ли екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта се разтваря в 1.5 литра вода. В соления разтвор се накисва херингата за 24 часа.

Изважда се и се отцежда добре.

В буркани се налива зехтин на дъното и се подрежда плътно осолената риба.

Долива се зехтин да покрие маринованата риба и се затваря капачката.

Така приготвена домашно осолена херинга има трайност 1 месец, ако се съхранява на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много хубава рецепта за херинга, БРАВО! Аз добавих черен пипер на зърна и дафинов лист в буркани те. Благодаря ти за рецептата.
14.11.2024 21:10