Печено пилешко с топено сирене

04/02/2020
"Печено пилешко месце с топено сирене - поднесете с усмивка и любов за още по-добър вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 813
  • Преглеждания за месеца540
  • Преглеждания за седмицата205
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвят се пилешките пържоли от бут. Ако са с кожа, тя се отстранява /по желание/.

В тавичка се поръсват със сол и се разпределя равномерно, като се намазват добре с ръце.

Киселите краставички се нарязват на ситни кубченца.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Топеното сирене също се нарязва на филийки.

В йенска тенджера започват да се нареждат ред пържоли, ред кисели краставички, чесън и топено сирене.

Отново ред пържоли, ред кисели краставички, чесън и топено сирене.

Така редите до изчерпване на продуктите, като най-отгоре се завършва с пилешки пържоли и малко топено сирене.

Добавя се олиото /може да се пропусне, ако оставите кожата на пържолите/ и около 1 кафена чаша вода. Захлупва се с капака и се слага да се пече около 2 часа и половина.

На всеки 50 минути се разменят пържолите, за да може всички да са задушени и запечени, като още на първото завъртане капакът на йенската тенджера се отстранява.

Получава се много вкусно и сочно печено пилешко с топено сирене.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар