Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Печено пилешко с топено сирене и краставички

Печено пилешко с топено сирене и краставички

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Печено пилешко с топено сирене и краставички
Снимка: Виктория Константинова
2 / 4
04/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Печено пилешко месце с топено сирене - поднесете с усмивка и любов за още по-добър вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2.5 кг от бут
  • кисели краставички - 3 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • топено сирене - 200 г
  • сол
  • олио - 2 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвят се пилешките пържоли от бут. Ако са с кожа, тя се отстранява /по желание/.

В тавичка се поръсват със сол и се разпределя равномерно, като се намазват добре с ръце.

Киселите краставички се нарязват на ситни кубченца.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Топеното сирене също се нарязва на филийки.

В йенска тенджера започват да се нареждат ред пържоли, ред кисели краставички, чесън и топено сирене.

Отново ред пържоли, ред кисели краставички, чесън и топено сирене.

Така редите до изчерпване на продуктите, като най-отгоре се завършва с пилешки пържоли и малко топено сирене.

Добавя се олиото /може да се пропусне, ако оставите кожата на пържолите/ и около 1 кафена чаша вода. Захлупва се с капака и се слага да се пече около 2 часа и половина.

На всеки 50 минути се разменят пържолите, за да може всички да са задушени и запечени, като още на първото завъртане капакът на йенската тенджера се отстранява.

Получава се много вкусно и сочно печено пилешко с краставички и топено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: