gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Пухкави бананови мъфини

Пухкави бананови мъфини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Пухкави бананови мъфини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне12 мин.
Готвене18 мин.
Общо30 мин.
Порции12
"Заредете се с повече формички без да задавате въпроси - ще ни благодарите за съвета, щом направите пухкавите бананови мъфини"

Необходими Продукти

  • брашно - 215 г
  • банани - 2 бр. добре узрели, големи (или 3 бр. по - малки)
  • краве масло - 75 г меко, на стайна температура
  • масло - 15 г студено
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • кафява захар - 40 г
  • канела - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.равна
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • сок от лимон - 2 с.л. прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В малка купичка сложете твърдото студено масло с кафявата захар, канелата и 15 г от брашното. Втрийте с пръсти до получаване на трохи и приберете в хладилник.

2. В блендер смелете бананите със захарта и лимоновия сок на пюре. Чукнете яйцето, сложете маслото (75 г меко) и отново завъртете няколко оборота. Може да разбивате и на ръка като предварително си намачкате бананите.

3. Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта. Сипете на части към течната смес и разбъркайте с шпатула до цялостно усвояване. В случай че продължавате да работите с блендера, брашното сипете наведнъж и завъртете за кратко.

4. Разпределете банановата смес във 12 хартиени формички за мъфини поставени в специална тава с дупки за тях.

Пълнете 3/4 от обема на мъфините, за да имат място да бухнат.

5. Поръсете всеки от банановите мъфини със маслените канелени трохи и пъхнете в загрята за 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Да ви е сладко с тези пухкави бананови мъфини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: