gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Родопски колаци с царевично брашно

Родопски колаци с царевично брашно

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5407952
Родопски колаци с царевично брашно
Снимка: Иивинка
1 / 2
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Родопските колаци се приготвят с царевично брашно и усмивка, целият ден да върви като по вода"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцето и го разбийте с виличка. Угасете содата в млякото и добавете към яйцето. Сиренето намачкайте с вилица и прибавете към сместа. Сложете олиото, царевичното и бялото брашно и разбъркайте. Налейте водичка, за да получите гладка каша като за обикновени тиганици.

Сложете тигана на котлона да загрява, намажете с мазнина, като използвате четка.

С малко черпаче вземете част от сместа и излейте в средата на тигана, но да не са големи като дебели палачинки. Когато се изпече колачето отдолу, обърнете и от другата страна.

Родопските колаци са една страхотна закуска!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: