Задушен фазан

Задушен фазан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Задушен фазан1 / 2
22/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
"Ароматен задушен фазан - изтънчено ястие за ценителите на добрата кухня!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният фазан, изкормен и добре измит, се разрязва на две по дължината на гръбнака. Вътрешността се натрива със ситно счукан черен пипер, мас и сол.

Поставя се в тавичка заедно с морковите, корените от магданоз, черен пипер на зърна и мазнина. Залива се с виното и се задушава. Ако е необходимо, допълнително се долива малко вода.

Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана. Фазанът се сервира в порцеланова чиния, залят с останалата сметана.

Поднася се топъл с отделно приготвени гарнитури - пържени картофи, задушен грах и др.

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка: