Начин на приготвяне
Сложете плочката сирене в широка чиния и намачкайте с вилица. Настържете кашкавала отгоре.
Прибавете лъжиците кисело мляко и размесете добре.
Поръсете с червения пипер, чесъна на прах и олиото.
Сложете чинията в микровълновата фурна за 2-3 минути на максимум, покрита с капак за микровълнова.
Идеята на комбинацията е с добавянето на кашкавал да се неутрализира солта и киселината в сиренето, а то, размесено с кашкавала, предотвратява превръщането му в кора при изстиване.
Няма да си слагате на сърце още една тревога, че ще ви се втвърди мезенцето, но самият вкус на тази запеканка ще ви подканя да хапвате и да хапвате....
Млечната запеканка в микровълнова е бърза и много лесна.