gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с кайма по бабина рецепта

Лучник с кайма по бабина рецепта

Лучник с кайма по бабина рецепта
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 2
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
"За лучника на баба винаги имаме място"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. В част от водата слагаме захар, натрошената мая и 2 с.л. брашно. Объркваме, покриваме с кърпа и оставяме да се активира.

Към останалата вода в подходящ съд слагаме млякото, солта, яйцето и белтъка и объркваме добре. Добавяме активираната мая.

Сипваме брашното на части и замесваме меко и нелепнещо тесто. Покриваме с дебела кърпа и оставяме на топло да втаса и да удвои обема си.

Плънката приготвяме, като нарязваме лука на полумесеци и запържваме в загрято олио. Добавяме праз лук, нарязан на кръгчета.

Когато поомекнат прибавяме каймата и бъркаме докато тя стане на трохи.

Овкусяваме със сол, черен, червен пипер, млян кимион и чубрица. Объркваме добре и сваляме от огъня.

Втасалото тесто разделяме на части. Разточваме кори. Във всяка слагаме от плънката. Навиваме на руло. Усукваме леко и подреждаме в намазнена тава.

Оставяме отново да втаса за около 20 минути. Мажем неустоимия лучник с жълтъка с помощта на четка.

Печем в загрята на 180 градуса фурна около 45 минути до получаване на златист загар.

Изпеченият Лучник с кайма по бабина рецепта покриваме с дебела кърпа и оставяме за кратко да си отпочине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: