gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен Лук»Пълнен лук с кайма

Пълнен лук с кайма

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5401k2
Пълнен лук с кайма
Снимка: Иивинка
1 / 5
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Чудите се как напълнихме лука с кайма - ами вижте де"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете възможно най-голямата глава лук. Обелете и разрежете през средата. Извадете внимателно пръстените. Посолете вътрешността на лука.

От вътрешността на лука, които не може да се пълни, нарежете на ситно, ще го използвате в каймата.

В купа сложете каймата, ситно нарязания лук. Овкусете със сол, черен пипер, чубрицата и магданоз. Объркайте хубаво каймата с подправките и лука.

Напълнете всички пръстени на лука с кайма.

Намазнете леко тавичка, в която ще печете, и наредете вече пълнения лук.

В загрята фурна на 200 градуса запичаме пълнения лук с кайма.

Докато чакате пълненият лук с кайма да се изпече, настържете си кашкавала.

Когато е готов пълнения лук с кайма, наръсете с кашкавала и отново върнете във фурната.

Изпечете до готовност.

Поднесете пълнения лук с кайма, докато е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: