Фазан с кисело зеле
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Фазан с кисело зеле

Фазан с кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Фазан с кисело зеле1 / 2
22/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
"Фазан, та фазан. И той е пиле, и той става божествен с кисело зеле"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ястие може да се вземат по - стари фазани. Почистеният фазан се увива в сланината и се пече в масло до полуомекване на месото.

В огнеупорен съд се пържи в масло лукът, докато стане златист. Прибавят се киселото зеле, бульонът и виното. Сместа бавно се задушава, докато виното се поизпари. Към зелето се поставя фазанът и заедно се пекат на фурна.

Накрая, ако е много сочно, зелето се поръсва с малко нишесте. Поднася се с нарязания на порции фазан

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: