Мъфини с ябълка и канела
Mafini sa jabukom i cimetom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с ябълка и канела

Мъфини с ябълка и канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k10k1
Мъфини с ябълка и канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
17/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции12
"Обожаваме мъфините с ябълка и канела, след като ги опитате, вие също ще бъдете на това мнение"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. (200 г обелени и почистени)
  • брашно - 170 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г меко
  • пудра захар - 100 г пудра
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ром - 2 капачки, бял или тъмен
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • фурми - 5 бр. без костилките (може и стафиди - 2 с.л.)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настържете ябълките на едро ренде и ги разбъркайте с канелата, кафявата захар, лимоновия сок, двете капачки ром и нарязаните на ситно фурми.

2. Разбийте мекото масло със пудрата захар на кремче. При непрестанно разбиване добавяйте едно по едно яйцата до получаване на гладка смес.

3. Пресейте брашното към сместа заедно с бакпулвера и щипка сол и разбъркайте. Накрая сипете ябълките с всичко останало към сместа за мъфини и хомогенизирайте.

4. Разпределете във формички за мъфини, 12 на брой, с положена в тях хартийка, като не пълните догоре, за да имат място да бухнат ябълковите мъфини.

5. Печете мъфините с ябълка и канела в предварително загрята на 160 градуса фурна до златисто, около 25 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: