Начин на приготвяне
Почистваме рибата от главата, перки и вътрешностите, измива се и се нарязва на големи парчета.
В подходящ съд наливаме зехтина и го загряваме, след което пържим рибата, като внимаваме да не я препържим, месото на вкусния пържен сом трябва да остане сочно.
Докато се приготвя апетитната пържена риба, нарязваме магданоза и чесъна на ситно.
След като се изпържи рибата и сме я извадили, взимаме малко от мазнината, в която сме пържили, докато е гореща, заливаме магданоза и чесъна, трябва само да се опарят в мазнината, за да се изкара ароматът и вкуса им.
Пърженият сом се залива с този сос.
Пърженият сом с магданоз и чесън се овкусява допълнително с лимон и сол на вкус.