Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сом с магданоз и чесън

Пържен сом с магданоз и чесън

Пържен сом с магданоз и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сом - 2 кг
  • зехтин - 200 мл
  • магданоз - 1 стрък
  • чесън - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от главата, перки и вътрешностите, измива се и се нарязва на големи парчета.

В подходящ съд наливаме зехтина и го загряваме, след което пържим рибата, като внимаваме да не я препържим, месото на вкусния пържен сом трябва да остане сочно.

Докато се приготвя апетитната пържена риба, нарязваме магданоза и чесъна на ситно.

След като се изпържи рибата и сме я извадили, взимаме малко от мазнината, в която сме пържили, докато е гореща, заливаме магданоза и чесъна, трябва само да се опарят в мазнината, за да се изкара ароматът и вкуса им.

Пърженият сом се залива с този сос.

Пърженият сом с магданоз и чесън се овкусява допълнително с лимон и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: