gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони със сирене на фурна по американски

Макарони със сирене на фурна по американски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Макарони със сирене на фурна по американски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
18/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
37 мин.
Порции
6
"Ако обичате българските макарони на фурна, ще се влюбите в американските"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се смилат сухия хляб и 100 г от сиренето чедър. Добре е да се използва от оранжевото, което е по-зряло.

Останалите 200 г чедър се настъргват.

Маслото и зехтинът се загряват на слаб до умерен огън. В тях се запържва брашното при непрестанно бъркане.

Налива се млякото, след това и водата и отново хубаво се разбърква, за да няма парцалчета от брашното.

Сипват се макароните, солта, черния пипер и индийското орехче и се варят 8-10 минути, в зависимост от вида и големината. Трябва да останат ал денте, а сосчето да се сгъсти.

Добавя се настърганият чедър и горчицата и хубаво се разбърква.

Всичко се сипва в тавичка, поръсва се обилно със смления хляб с чедър и се пъха в загрята на 200 градуса фурна за още 10 минути или до златиста коричка на готовите макарони на фурна.

Изключително лесно и вкусно ястие от макарони със сирене на фурна по американски - с нежен сос и чудна хрупкава коричка!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: