Бабина манджа с яйца

19/02/2020
"Манджата с яйца на баба е най! "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 647
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олио.

Нарязваме пресен и стар лук и скилидка чесън на ситно. Запържва се с малко сол, като се разбърква, докато омекне.

Поръсваме с 1 с.л. брашно, разбърква се с дървена лъжица, добавя се и червен пипер, разбъркваме и наливаме топла вода.

Овкусява се с чубрица и при нужда - с малко сол. Оставяме бабината манджа да заври и леко да сгъсти.

Чукват се 3-4 пресни яйца и котлонът се намалява на 3 степен.

Под капак се готви тази вкусна манджа, докато се забулят яйцата.

Изключва се и капакът и се сваля и оставяме на остатъчна топлина още малко да сгъсти.

Сервираме манджата с яйца поръсена с пресен магданоз.

Вкусна бабина манджа с яйца за вечеря!

Рецептата видях от една кулинарна група, не съм записала автора, но е чудесна!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар