gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Бабина манджа с яйца

Бабина манджа с яйца

Бабина манджа с яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
19/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Манджата с яйца на баба е най!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олио.

Нарязваме пресен и стар лук и скилидка чесън на ситно. Запържва се с малко сол, като се разбърква, докато омекне.

Поръсваме с 1 с.л. брашно, разбърква се с дървена лъжица, добавя се и червен пипер, разбъркваме и наливаме топла вода.

Овкусява се с чубрица и при нужда - с малко сол. Оставяме бабината манджа да заври и леко да сгъсти.

Чукват се 3-4 пресни яйца и котлонът се намалява на 3 степен.

Под капак се готви тази вкусна манджа, докато се забулят яйцата.

Изключва се и капакът и се сваля и оставяме на остатъчна топлина още малко да сгъсти.

Сервираме манджата с яйца поръсена с пресен магданоз.

Вкусна бабина манджа с яйца за вечеря!

Рецептата видях от една кулинарна група, не съм записала автора, но е чудесна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: