gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Сочна лазаня със спанак

Сочна лазаня със спанак

Сочна лазаня със спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
19/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Вкусна спаначена лазаня, която ще ви се услади опасно много"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • лазаня - 1 пак.
  • сол
  • за бешамела
  • брашно - 2 с.л. (пълни)
  • краве масло - 1 бучка
  • прясно мляко - около 1 л
  • сол
  • индийско орехче
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете в тиган с малко олио. Изчистете спанака и го нарежете.

Добавете и него. Щом омекне, изключете котлона.

Добавете солта, сиренето и яйцето, разбъркайте добре и оставете в стани.

Направете Бешамела, като разтопите кравето масло в тенджера. Добавете брашното и запържете.

Налейте студеното прясно мляко на малки количества. Не наливайте всичкото количество, а по малко.

Бъркате с тел и отново наливате. Изчакайте да заври и сложете солта и индийското орехче. Махнете от котлона.

Започнете да редите вкусната лазаня. Вземете тавичка и сложете на дъното малко от Бешамела. Наредете ред кори за лазаня (моите се редят, без да минават някаква топлинна обработка, но ако вашите се киснат, го направете предварително).

Сложете от плънката, черпак Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата, като завършвате лазанята със спанак с кори.

Излейте всичкия Бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете сочната лазаня със спанак в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: