Гъбена кремсупа със сирене Бри
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Гъбена кремсупа със сирене Бри

Гъбена кремсупа със сирене Бри

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k536586
Гъбена кремсупа със сирене Бри
Снимка: Габриела
1 / 3
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Гъбена кремсупа със сирене Бри - звучи вкусно - и е"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да започнем с приготвянето на бульона. Разбира се вие може да използвате готов на кубчета, но ако решите да е домашен, ще бъдете очаровани от резултата.

В случая моя зеленчуков бульон е от лук, морков, червена чушка, половин стрък праз, две скилидки чесън и няколко стръка магданоз.

Всичките се почистват и се нарязват. В средно дълбока тенджера сипвате 1 литър вода и слагате всички зеленчуци, добавяте към тях черен пипер на зърна, сол и малко олио и всичко се вари около 20-25 минути на среден огън.

Докато бульонът се вари, гъбите обелете и нарежете на ситно. Двете скилидки чесън смачкайте и нарежете също на ситно.

Загрейте в средно дълбока тенджера малко от маслото и малко олио и задушете гъбите за няколко минути.

Добавете чесъна и задушете още за кратко. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашното, за да се запържи и то.

Налейте бульона малко по малко, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.

Прибавете след това сметаната и сиренето Бри към апетитната гъбена супа, нарязано на дребни кубчета. Оставете на огъня още за 5 минутки и след това пасирайте супата добре.

След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути.

Сервирайте вкусната супа по желание с крутони или нещо различно по ваш вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: