Гъбена кремсупа със сирене Бри
Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Гъбена кремсупа със сирене Бри

Гъбена кремсупа със сирене Бри

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Гъбена кремсупа със сирене Бри
Снимка: Габриела
1 / 3
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Гъбена кремсупа със сирене Бри - звучи вкусно - и е"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 900 мл
  • бри - 100 г сирене
  • сметана - 100 мл за готвене
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • за зеленчуковия бульон
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • праз - половин стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да започнем с приготвянето на бульона. Разбира се вие може да използвате готов на кубчета, но ако решите да е домашен, ще бъдете очаровани от резултата.

В случая моя зеленчуков бульон е от лук, морков, червена чушка, половин стрък праз, две скилидки чесън и няколко стръка магданоз.

Всичките се почистват и се нарязват. В средно дълбока тенджера сипвате 1 литър вода и слагате всички зеленчуци, добавяте към тях черен пипер на зърна, сол и малко олио и всичко се вари около 20-25 минути на среден огън.

Докато бульонът се вари, гъбите обелете и нарежете на ситно. Двете скилидки чесън смачкайте и нарежете също на ситно.

Загрейте в средно дълбока тенджера малко от маслото и малко олио и задушете гъбите за няколко минути.

Добавете чесъна и задушете още за кратко. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашното, за да се запържи и то.

Налейте бульона малко по малко, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.

Прибавете след това сметаната и сиренето Бри към апетитната гъбена супа, нарязано на дребни кубчета. Оставете на огъня още за 5 минутки и след това пасирайте супата добре.

След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути.

Сервирайте вкусната супа по желание с крутони или нещо различно по ваш вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: