Сполучлива рецепта за домашен хляб
Uspešan recept za domaći hlebУдачный рецепт домашнего хлеба
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сполучлива рецепта за домашен хляб

Сполучлива рецепта за домашен хляб

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86414294590
Сполучлива рецепта за домашен хляб
Снимка: Диляна
1 / 3
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ние сме олд скул и предпочитаме да си приготвяме хляба сами - например ето така"

Необходими Продукти

  • вода - 1 л.
  • суха мая - 12г
  • захар - 1с.л
  • сол - 1.5 с.л
  • брашно - 1.600 кг
  • краве масло - 70 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Водата за тестото трябва да бъде топла. В нея разтваряме маята. Добавяме захарта и солта.

По малко добавяме и пресятото брашно.

Започваме месенето с миксер и подходяща приставка за това. Прибавяме и маслото, което трябва да бъде оставено на стайна температура.

След като добре омесим тестото за хляба с миксер, отделно се меси и на ръка. Готовото тесто за хляба се оставя да втаса, докато удвои обема си.

След като втаса тестото, се разделя на две части.

От тези две части се оформят на домашни хлебчета. Отгоре се прави шарка по желание.

Печем домашния хляб по сполучлива рецепта на 200 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: