gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Моят зеленчуков бульон

Моят зеленчуков бульон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3612k1k7973
Моят зеленчуков бульон
Снимка: Аника Войт
1 / 2
23/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват старателно. Ако е нужно, се обелват. Нарязват се на едри парчета.

Поставят се в тенджера и се добавят всички подправки без солта.

Заливат се с вода, която да ги покрива - около 3-4 пръста.

Слага се на котлона и на умерен към бавен огън се варят зеленчуците.

Щом зеленчуците омекнат, нашият бульон е готов. Посоляваме на вкус и прецеждаме.

Зеленчуковият бульон е подходящ за приготвянето на различни супи и ястия.

Ако няма да го консумирате веднага, се прибира в хладилник.

Може да издържи до 3 дни.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: