Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Баба гануш по оригинална рецепта

Баба гануш по оригинална рецепта

Баба гануш по оригинална рецепта
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Даваме ви оригиналната рецепта за чудото, наречено Баба гануш"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сусамов тахан - 3 с.л. пълни
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • расел ел ханут - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича и се обелва. Нарязва се на парчета и се слага в дълбок съд, в който ще се пасира.

Към него се прибавят сусамовият тахан, скилидката чесън, сокът от половин лимон, зехтина и нарязаният магданоз. Овкусява се със сол и арабската подправка расел ел ханут.

Всички продукти се пасират и вкусният Баба Гануш е готов.

Това е типично ливанско ястие или дип, който може да се хапва със зеленчуци или прясно изпечен хляб.

Поднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие.

Опитай и другите ни разядки с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусна разядка. Откакто я опитахме в един турски ресторант, постоянно си приготвяме баба гануш и у дома. Благодаря за рецептата
28.03.2023 14:16
1