Меки сладки с мармалад

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3592k1k7853
Меки сладки с мармалад
Снимка: Аника Войт
1 / 3
25/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции100
"Меки сладки с мармалад приготвяме винаги, когато имат възможност - изяждат се веднага"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се получават около 100 бр. малки пурички с общо тегло около 2 кг. Прибрани добре, тези сладки издържат до няколко седмици.

Имайте това предвид и ако желаете, намалете наполовина или на четвърт нужните продукти.

Започваме, като в киселото мляко добавим содата с ванилийките и изчакаме сместа да започне да образува балончета - да шупне.

Свинската мас задължително трябва да бъде мека, на стайна температура, но не и разтопена и течна. Смесете маста с олиото и прибавете към киселото мляко. Разбъркайте добре.

Брашното се пресява и се започва постепенно (лъжица по лъжица) да се добавя към започнатата смес.

Получава се тесто, което не трябва да залепва по пръстите. Ако то е такова, добавете още брашно.

Разделете тестото за вкусните сладки на 6 равни части. Отделете тази, с която ще работите първо, а останалите приберете в купа и покрийте с кърпа.

Набрашнете си масата и точилката и разточете тестото на лист в размери около педя-педя и половина.

В долния край намажете обилно със сладкото.

Навийте нагоре листа и отрежете с нож 1 пръст, след като сте минали плънката.

Притеснете добре, за да не се разтвори, докато се пече. Полученото руло разрежете на няколко (5-6 бр.) малки пурички.

Довършете по същия начин и останалия лист, а след това и останалите топки от тестото.

Пуричките с мармалад се пекат на 180 градуса за около 15- 17 минути.

Щом са готови, меките сладки с мармалад се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: