Шипков мармалад с ябълки

21/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач41
"Колко филийки може да намажете с този шипков мармалад с ябълки "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 561
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките трябва да са добре узрели. Почистват се от дръжките, измиват се и в дълбок съд се заливат с вода и варят до омекване.

Претриват се през марля 3-4 пъти, като последният път марлята трябва да е двойна, за да се пресеят хубаво власинките.

Същото следва и с ябълките. Почистват се от семките и се варят и пресяват.

Смесват се двете пюрета и се сипва захарта. На умерен котлон се вари докато дървената лъжица, с която бъркаме започне да прави пътечки. Мармаладът се сипва горещ в буркани и се запечатват. Или както в моя случай- директно в тава, охлаждаме в хладилник и консумирате когато стегне.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар