Бабината гъбена супа

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71360104317
Бабината гъбена супа
Снимка: Жулиета
1 / 4
25/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бабината гъбена супа равна няма"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 2 глави
  • краве масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 500 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • За застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме на полумесеци гъбите, оставяме настрани.

В тенджерка слагаме маслото заедно с гъбите задушаваме до леко омекване. Изваждаме ги във отделен съд и във същата тенджерка добавяме олиото.

Нарязваме на ситно зеленчуците и слагаме да се запържат до златисто, към тях прибавяме гъбите.

Разбъркваме и добавяме водата в гъбената чорба.

Оставяме да поври малко, когато зеленчуците са готови, слагаме всички подправки и натрошаваме бульона /по-добре е да използвате истински/, разбъркваме отново.

Готвим до пълна готовност на вкусната супа.

Когато е леко топла, я застройваме. В купа слагаме киселото мляко, двата жълтъка и брашното разбъркваме добре.

Вземаме с черпак малко от супата и прибавяме към млечната застройка, бъркаме и накрая изсипваме всичко във супата.

Сервираме топла бабината гъбена супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: