Ризото Миланезе с Пиле
Rižoto Milaneze sa piletinom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото Миланезе с Пиле

Ризото Миланезе с Пиле

Ризото Миланезе с Пиле
Снимка: станимира караджова
1 / 2
25/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ризото Миланезе с пиле поднасяме с особено самочувствие и гордост"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешкото бутче.

В част от бульона разтваряме шафрана и оставяме да се оцвети.

В олиото запържваме ситно нарязания лук, щом омекне, прибавяме ориза (аз не го мия), разбъркваме и щом стане прозрачен, деглазираме с виното и оставяме да изври.

Добавяме горещия пилешки бульон на части, като бъркаме, докато омекне оризът за нашето вкусно ризото.

Щом оризът е готов, дърпаме от котлона и прибавяме разтворения шафран, връща се на котлона за кратко, докато се абсорбира течността.

Сваляме и добавяме маслото и отново разбъркваме нашето ризото Миланезе, след това прибавяме ситно настъргания пармезан и накрая пилешкото месо.

Поднасяме ризотото Миланезе с пиле, поръсена с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: