gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Тиган»Ризото Миланезе, както го правят италианците

Ризото Миланезе, както го правят италианците

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
1105862424311
Ризото Миланезе, както го правят италианците
Снимка: станимира караджова
1 / 2
25/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.

В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.

Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като стъклен, наливаме виното и изчакваме да се изпари алкохолът от него.

Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.

След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът.

След като ризотото Миланезе е готово, се сваля от котлона и се прибавя маслото и настърганият на ситно пармезан.

Разбъркваме нашето оригинално италианско ризото Миланезе.

Ризотото се поднася поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: