Меки бадемови сладки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Меки бадемови сладки3 / 3
26/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Една по една меките бадемови сладки изчезват от чинията за нула време"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • захар - 80 г
  • краве масло - 120 г
  • бадеми - 60 г ситно нарязани, сурови, обелени
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • Допълнително
  • бадеми - цели ядки за украса
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да бъде меко, оставено на стайна температура. То, заедно със захарта и яйцето, се бърка хубаво с миксер за 4-5 минути.

Прибавя се пресятото брашно и щипка сол. Замесва се меко тесто.

Загрейте фурната на 180 градуса. Върху тавата постелете хартия за печене.

От тестото направете топчета, малко по-малки от орех.

Подредете ги на разстояние в тавата. Върху всяка от сладките сложете по един цял бадем.

Меките бадемови сладки се пекат около 20 минути. Щом са готови, по желание поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: