Парени соленки

Кирилова452Кирилова452
Чирак
4637792199
Парени соленки
Снимка: Кирилова452
1 / 4
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"От парените соленки правим двойна доза, защото си взимаме и за из път"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се смесват прясното мляко, маслото и солта. Слагат се на котлона. Когато сместа заври, към нея се добавя брашното.

Бърка се непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. Може да се разбърква от време на време.

След това се прибавят разбитите яйца по малко, докато се получи гладко парено тесто (като смес за еклери).

На края се прибавя настъргано сирене и пак се разбърква. От получената смес се шприцоват върху хартия за печене розички.

Мажат се с жълтък, поръсват се със семките и соленките се пекат на 170 градуса около 30 мин.

Парените соленки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: