gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от свинско с праз лук

Кавърма от свинско с праз лук

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Кавърма от свинско с праз лук
Снимка: Зорица
1 / 7
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ароматът на страхотната свинска кавърма се носи из цялата къща"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в тиган с олиото до апетитен златисто-кафяв цвят. Поръсва се с малко сол и черен пипер и се прехвърля в чиния.

В същата мазнина се запържва нарязаните на кръгчета праз лук и кромид лук. Поръсва се с щипка сол и лука се бърка периодично, докато омекне напълно.

Добавя се последователно червения пипер и доматеното пюре при непрекъснато бъркане, а след минутка-две захарта, водата, бялото вино и пърженото месо.

Кавърмата се овкусява със сол, черен пипер и подправки по ваш вкус. Аз използвах сушен риган, босилек и прясна мащерка. По желание може да се добавят и люти чушлета.

Кавърмата със свинско и праз лук се оставя на умерена температура на котлона още няколко минути, докато остане на мазнина.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: