Пандишпанова торта Мимоза
Patišpanj torta MimozaБисквитный торт Мимоза
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пандишпанова торта Мимоза

Пандишпанова торта Мимоза

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пандишпанова торта Мимоза
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
29/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Обикнахме тази пандишпанова торта от пръв поглед и предупреждаваме, че и с вас ще стане така"

Необходими Продукти

  • за пандишпановия блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 200 мл
  • портокалов ликьор - 4 с.л. или бадемов
  • кафе - 4 с.л. сварено и охладено
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на пухкав крем. Към него добавете 4 супени лъжици пресято с щипка сол брашно. Ароматизирайте с едно прахче ванилия. Застелете с парче хартия форма 20 см с откопчаващ се ринг.

Изсипете пандишпановата смес и изпечете блата на 190 градуса в предварително загрята фурна до златист загар. Извадете готовия пандишпанов блат от формата и охладете. Охладеният блат издълбайте внимателно, като оставите 2 см борд отстрани. Трохите ще използвате за украса на пандишпановата торта със сметана.

Пригответе крема, като към прясното мляко добавите трите цели яйца и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато течността се затопли, без да завира, и захарта се стопи. Отдръпнете от котлона и добавете омекналия в малко студена вода желатин.

Бъркайте с телена бъркалка, докато желатинът се разтопи добре. Разделете течността на две. Към едната добавете 4 с.л. охладено кафе, към другата 4 с.л. ликьор по ваш вкус. Портокалов ликьор, бадемов ликьор, какъвто имате вкъщи.

Разбийте сметаната и прибавете по две супени лъжици във всяко кремче. Когато кремът започне да се стяга, изсипете в издълбания блат първо крема с кафе, след това крем с ликьор. Подравнете и оставете тортата на студено, докато кремът стегне добре.

Готовата пандишпанова торта Мимоза измажете с останалата сметана и поръсете с трохите от издълбания блат.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: