Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Рулца»Пуешки рулца със спанак

Пуешки рулца със спанак

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Пуешки рулца със спанак
Снимка: Ivelina
1 / 5
29/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Изумителни пушки рулца със спанак - всяка хапка е удоволствие"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 900 г (две около 400 г)
  • спанак - 450 г пресен бейби
  • горгонзола - 200 г
  • зехтин - 3 - 4 супени лъжици (Extra Virgin)
  • бяло вино - 240 мл сухо
  • розмарин - 1 стрък, пресен
  • чили - на вкус, стрита чушка
  • сол
  • черен пипер пипер
  • зеленчуков бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пуешки рулца със спанак и горгонзола са апетитно и приканващо основно ястие за наслада със семейството и приятелите. Пуешкото руло се прави с пуешки гърди, обогатени с пълнеж от спанак, горгонзола и подправки. Добавянето на бяло вино по време на готвене прави месото вкусно и ароматно. Приготвянето е лесно, просто трябва да внимавате да закрепите с клечки и или да завържете правилно рулото, в противен случай по време на готвене то ще се разпадне.

Можете да приготвите пуешките рулца директно във фурната или в съд за задушаване на котлон. Ако предпочитате първия метод, можете да изпечете рулцата във фурна при 180 градуса за около един час, докато месото достигне температура 75 градуса.

Ако вместо това изберете втория метод, го сотирайте (като обръщате рулцата да се зачервят от всички страни). След това глазирайте с виното и запечете във фурната за няколко минути. Можете да ги сервирате с печени картофи с розмарин.

Този път реших да изпека рулата пуешко със спанак и горгонзола заедно с цели картофи, нарязани на тънки филийки, но без да стигам до края, а оставям картофа цял. Между филийките поставих вкусен шпек и розмарин, поръсени със зехтин .

Ето я и самата рецепта за пуешки рулца със спанак!

Нарежете пуешките гърди наполовина, поставете между стреч филио и начукайте леко с кухненски чук или просто притеснете няколко пъти с длани до около 6-7 мл дебелина. След това подправете с нарязан ситно пресен розмарин, сол, черен пипер и стрита чили чушка.

За пълнежа разстелете върху филийките пуешко прясно нарязан бейби спанак. Ако имате обикновен спанак, задушете го за пет минути и изцедете течността, след това разстелете върху филето .

След това навийте, закрепете с клечки или кухненски канап.

Изберете картофи с еднаква големина по един за порция. Ако картофите са по-големи, преди да ги печете със солените рулца, ги сварете за 10 мин. Трябва да не са сварени напълно.

Обелете ги и направете прорези (както е на снимката), в които можете да поставите каквото ви харесва. Например бекон или шпек или друго по ваш вкус. Ако пуешките рула са големи, ги изпечете заедно без предварителна обработка .

Налейте в тавичката вино и зеленчуков бульон. Поставете в съда за печене или в керамични тавички по едно пуешко руло и картоф и печете един час на 180 градуса. Сервирайте с любима зелена салата. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: