gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Веган шоколадова сурова торта

Веган шоколадова сурова торта

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865383596671
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Тази веган торта е наистина страхотна"

Необходими Продукти

  • За блата
  • орехи - 200 г
  • фурми - 17 бр.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • авокадо - 200 г
  • банани - 2 бр.
  • какао - 6 с.л.
  • какаово масло - 5 с.л.
  • фурми - 6 бр
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме орехите във вода за 4 часа, като първа стъпа от рецептата за Веган шоколадова сурова торта.

Отцедете ядките и ги измийте под течаща вода. Запечете ги в тефлонов тиган, като внимавате да не ги загорите. Добре е да ги печете малко по малко.

Слагаме ореховите печени ядки в кухненски робот и ги смиламе фино. Към тях добавяме фурмите, на които сме махнали костилките и по желание обелили и кокосовото масло + щипка сол. Смиламе всичко до получаване на плътна смес, подобна на тесто.

Поставяме метален ринг за торта в подходящ поднос и разпределяме равномерно ореховата смес.

В купата на блендера слагаме нарязаните на парчета банани и авокадо. Прибавяме и фурмите, както и всички останали съставки за крема от авокадо. Смиламе всичко за няколко минути, докато получим гладък хомогенен веган крем. Ако желаете по-гладък крем, обелете фурмите.

Изсипваме крема върху ореховия блат и заравняваме. Прибираме веган тортата в хладилника за няколко часа, а най-добре за една вечер.

По желание охладената шоколадова торта декорирайте с кокосови стъготини.

Уникална сурова торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: