Хайдушки гювечета

Хайдушки гювечета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
01/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Ей това е приказка - като ни заговорите за хайдушки гювечета, ни стопляте душата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на сочни свински хапки, лук на полумесеци, чушки на ленти, картофи на парчета.

В тенджера се загрява олио, запържва се месото, овкусено със сол и черен пипер.

Добавя се лук, да се задуши и той. Сипваме нарязаните картофи, червени чушки, разбърква се. След минута прибавяме домати, червен пипер и подправки на вкус.

Налива се малко вода и прехвърляме в две класически гювечета. Отгоре се поставя по една люта чушка, затваряме с капак и печем на 180 градуса, до готовност на месото и зеленчуците, около 40 минути.

Сервираме топли нашите хайдушки гювечета.

Поднасяме с мъжка питка и червено вино. Наздраве!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: