Глазирани телешки ребърца

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
459
3
05/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 264
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешки ребра - 1 кг
  • кетчуп - 200 г
  • мед - 150 г
  • балсамов оцет - 50 мл
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете с остър нож телешките ребърца на кокалчета. Старайте се да режете по средата и да има месо от двете страни на кокала.

В купа разбъркайте сместа за мариноването им.

Ако предпочитате, може да пропуснете лютия червен пипер. Ако медът не се разтваря добре, добавете малко водичка.

Съберете маринатата за ребърца и ребрата заедно. Разбъркайте хубаво. Закрийте с фолио и ги приберете в хладилника за няколко часа.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След 40-45 минути обърнете глазираните телешки ребърца, за да хванат коричка от двете страни, като ги намажете с маринатата.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар