Печено пиле с ароматни подправки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
419
265
4
02/03/2020
"Да, тайната на вкусното пиле е в подправките "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца1287
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства хубаво, ако случайно има останала перушина по него. Измива се със студена вода. Слага се в дълбока купа и се поръсва със солта. Залива се със студена вода.

Така кисне поне 5- 6 часа. След това се изважда от водата и се измива отново. Слага се в тавата, в която ще се пече. След това се намазва с кравето масло както външно, така и вътрешно. В пилето се пъхат клончетата розмарин.

В малка купичка се смесват останалите подправки - сол, черен пипер, куркума и червен пипер. С тази смес се наръсва цялото пиле. По желание може да се пъхнат под крилцата на пилето малки бучици масло.

След това гъбите се измиват и както са цели се подреждат около пилето. С останалата смес от подправки поръсваме печурките.

Завиваме пилето и гъбите във алуминиево фолио и печем в загрява на 200 градуса фурна.

Печем пилето около два часа. Изваждаме от фурната и сервираме още топло.

Печеното пиле с ароматни подправки е много вкусно.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар