Печено пиле с гъби и ароматни подправки
Ukusno pečeno pile sa pečurkama i aromatičnim začinima
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с гъби и ароматни подправки

Печено пиле с гъби и ароматни подправки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3111k4
Печено пиле с гъби и ароматни подправки
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
02/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3
"Да, тайната на вкусното пиле е в подправките"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства хубаво, ако случайно има останала перушина по него. Измива се със студена вода. Слага се в дълбока купа и се поръсва със солта. Залива се със студена вода.

Така кисне поне 5- 6 часа. След това се изважда от водата и се измива отново. Слага се в тавата, в която ще се пече. След това се намазва с кравето масло както външно, така и вътрешно. В пилето се пъхат клончетата розмарин.

В малка купичка се смесват останалите подправки - сол, черен пипер, куркума и червен пипер. С тази смес се наръсва цялото пиле. По желание може да се пъхнат под крилцата на пилето малки бучици масло.

След това гъбите се измиват и както са цели се подреждат около пилето. С останалата смес от подправки поръсваме печурките.

Завиваме пилето и гъбите във алуминиево фолио и печем в загрява на 200 градуса фурна.

Печем пилето около два часа. Изваждаме от фурната и сервираме още топло.

Печеното пиле с гъби и ароматни подправки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: