gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Гроздов сок

Гроздов сок

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494644k
Гроздов сок1 / 5
20/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Ако спазите стъпки от рецептата, може да си имате домашен гроздов сок много дълго време у дома"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходим ви е избистрен гроздов сок (шира). Сипете я в емайлиран съд и загрейте на водна баня (80-85 градуса) в продължение на 15-20 минути.

Образувалата се на повърхността пяна се премахва. След пастьоризацията разсипете сока в бутилки, които са предварително хубаво измити, подсушени и затоплени до 50 градуса.

Бутилките затворете с накиснати във вода коркови тапи и потопете гърлата в разтопен парафин. Съхранявайте бутилките с гроздовия сок в хоризонтално положение на хладно и тъмно място.

Ако спазите всички технологични условия, сокът има трайност 1-2 години.

Ако използвате обикновени капачки (кроненкоркови), може да стерилизирате сока за около 10-12 минути. Така стерилизираният сок има дори по-гарантирана трайност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: