Кюфтета по царски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Кюфтета по царски1 / 2
20/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • месо - 600 г смес мляно
  • лук - 2 глави, неголеми
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • индийско орехче
  • картофи - 18 - 20 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно
  • га­лета
  • кашкавал - настърган, за гарниране + сирене по желание
  • олио - за пър­жене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно лука и го запържете с каймата, доматеното пюре и подправки на вкус.

Сварете картофите, пюрирайте ги, объркайте ги с 2 яйца, брашно и сол. Трябва да се получи картофено тесто, което се разточва тънко върху набрашнен плот и от него се изрязват четен брой кръгчета с големината на желаните кюфтета (около 30-32 бр.)

Разпределете в средата на половината от каймата и покрийте с останалите кръгчета. Пригответе гъсто, но течно тесто от другите 2 яйца, брашно, сол и малко вода.

Всяко кюфте се овалва в палачинковото тесто и галета и се пуска да се изпържи в обилно количество мазнина.

Поднесете кюфтетата по царски с настърган кашкавал преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: