gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма

Зелеви сарми с кайма

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9483241k
Зелеви сарми с кайма1 / 11
21/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции25
"С повод и без повод зимата ще се разлюти, ако в дома ви няма зелеви сарми"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо попарете зелевите листа, за да омекнат.

Може да приготвите сармите в 2 варианта - със запръжка или без. Ако не искате да пържите, смесете ситно нарязания лук, настърганите домати и моркови, ориза, мазнината, червения- и черния пипер, кимиона и сол на вкус с каймата. Със сместа напълнете сармите.

Вторият вариант е да запържите продуктите в тази последователност в сгорещената мазнина. Завитите зелеви сарми с кайма се подреждат в тенджера, заливат се с вода или бульон от месо, притискат се с чиния и се варят, докато останат на мазнина.

Забележка: Вместо кайма може да използвате накълцано ситно месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: