gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма

Зелеви сарми с кайма

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494103k
21/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
25
"С повод и без повод зимата ще се разлюти, ако в дома ви няма зелеви сарми"

Необходими Продукти

  • зелеви листа
  • кайма - 500 г смес
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо попарете зелевите листа, за да омекнат.

Може да приготвите сармите в 2 варианта - със запръжка или без. Ако не искате да пържите, смесете ситно нарязания лук, настърганите домати и моркови, ориза, мазнината, червения- и черния пипер, кимиона и сол на вкус с каймата. Със сместа напълнете сармите.

Вторият вариант е да запържите продуктите в тази последователност в сгорещената мазнина. Завитите зелеви сарми с кайма се подреждат в тенджера, заливат се с вода или бульон от месо, притискат се с чиния и се варят, докато останат на мазнина.

Забележка: Вместо кайма може да използвате накълцано ситно месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
44
34
20
10
Дай твоята оценка: