Бабиния ябълков сладкиш

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
152
101
34
09/03/2020
"Обожаваме всичко в бабиния сладкиш с ябълки - от името до последната хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 132
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма кръгла тавичка се слагат 2-3 супени лъжици захар, да покрият дъното.

Тавата се поставя в предварително загрята фурна, докато се карамелизира захарта.

Изважда се от фурната и много бързо в карамелизираната захар се разтопява половин пакетче краве масло.

Отгоре се нареждат предварително нарязани на филийки ябълки, които се подреждат под формата на ветрило за нашия ябълков сладкиш.

Върху тях се изсипва смес от счукани на едро орехи, стафиди и канела.

Приготвя се смес от 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 и 1/2 ч.ч. брашно, бакпулвер и ванилия.

Изсипва се в тавата и бабиния сладкиш се пече 40 минути на 180 градуса.

След като поизстине опеченият сладкиш, се обръща в друг съд (табла) и се украсява по желание.

Аз използвах за украса на бабиния ябълков сладкиш кокосови стърготини и захарни пръчици.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар