Задушено телешко шкембе

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
228
2k
309
689
3
11/03/2020
"Задушено телешко шкембе - любимо основно или мезе към всяко питие "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо817
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 кг
  • глава целина - 1 ч.ч. кубчета
  • слънчогледово масло - 5 с.л.
  • сухи чушки - 2 с.л. нарязани
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това шкембе в масло сварете шкембето в тенджера под налягане за 1 час заедно с целината, вода, да покрие и достатъчно сол. Нарежете го на едро.

В дълбок тиган запържете в мазнината за кратко сухите чушки и и червения пипер.

Добавете веднага шкембето, 5 с.л. от бульона и черния пипер.

Задушете задушено телешко шкембе 10 мин под капак.

Прибавете целината към задушено телешко шкембе.

Имате отлично мезе за всички видове питиета, които предпочитате.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар