Задушено телешко шкембе
Dinstani teleći škembićiStewed Beef Tripe
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Задушено телешко шкембе

Задушено телешко шкембе

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3352k3
Задушено телешко шкембе
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Задушено телешко шкембе - любимо основно или мезе към всяко питие"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • глава целина - 1 ч.ч. кубчета
  • слънчогледово масло - 5 с.л.
  • сухи чушки - 2 с.л. нарязани
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това шкембе в масло сварете шкембето в тенджера под налягане за 1 час заедно с целината, вода, да покрие и достатъчно сол. Нарежете го на едро.

В дълбок тиган запържете в мазнината за кратко сухите чушки и и червения пипер.

Добавете веднага шкембето, 5 с.л. от бульона и черния пипер.

Задушете задушено телешко шкембе 10 мин под капак.

Прибавете целината към задушено телешко шкембе.

Имате отлично мезе за всички видове питиета, които предпочитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: