Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дробчетата в йенска тава

Дробчетата в йенска тава

Дробчетата в йенска тава
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
12/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Дробчетата в йенска тава - любими на очите, любими на душата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 1 ч.ч.
  • картофи - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/2 к.л.
  • лук - 1/2 к.л. на прах
  • чесън - 1/2 к.л. на прах
  • краве масло - бучка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези апетитни дробчетата в йенска тава измийте и почистете дробчетата.

Изцедете ги от водата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Посолете и полейте с 50 мл олио.

Включете фурната на 200 градуса и печете 10 минути, колкото да променят цвета си. Извадете и подсушете с кухненска хартия.

Смесете в купа брашното, солта, черния и червения пипер. Оваляйте всяко дробче хубаво от двете страни и изтръскайте от излишното количество.

Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Бланширайте във вода за 5-6 минути. Извадете и изцедете.

Добавете кравето масло, солта, черния пипер, чесъна и лука.

Разбъркайте добре.

На дъното на йенска тавичка сложете картофите.

Отгоре подредете дробчета, като им капнете по малко олио на всяко едно.

Не прекалявайте, защото и картофите имат краве масло.

Върнете дробчетата на фурна вътре за около 20 минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: