Начин на приготвяне
Измиваме киноата с хладка вода. Тя е доста дребна и за да я отцедим, ни е необходима много ситна цедка.
Варим киноата за около 10-15 минутки, като се вари 1 към 2, т.е. една порция киноа на 2 порции вода.
Докато се вари киноата, в отделна купа нарязваме авокадото, домата, чушката, моркова и спанака за нашата полезна зеленчукова салата.
Добавяме маслините, зехтина и другите подправки.
Когато киноата е готова, я добавяме към зеленчуците и разбъркваме.
Готови сме :)
Тази салата с киноа, спанак и авокадо е бърза, лесна, здравословна и витаминозна, а и много, много вкусна салата, особено ако сме сложили и нещо лютичко :)
Да ви е сладко!