Солени мъфини с карфиол
Slani mafini sa karfiolomSavory Cauliflower Muffins

Солени мъфини с карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k16k12
Солени мъфини с карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
12/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Апетитните мъфини с карфиол са готови, нападайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези изключително бързи мъфини се приготвят лесно и стават много вкусни. Текстурата им е леко влажна, но в същото време са пухкави и въздушни. Пикантният им завършек благодарение на кайенския пипер им придава особено очарование, но ако се приготвят за деца, разбира се, добре е да се избегне тази съставка.

Преди да започнете да бъркате сместа за солените мъфини, си подгответе карфиола. Измийте го, накъсайте и пуснете да се смели в блендер. Включете фурната да загрее до 180 градуса.

Разбийте яйцето със солта и постепенно добавяйте млякото, олиото, карфиола и кашкавала. Подправете с лютото чушле по желание и пресейте брашното с бакпулвера към сместа. Разбъркайте или разбийте за кратко с миксера до получаване на хомогенно кексово тесто.

Напръскайте със спрей мазнина 8 хартиени капсули за мъфини и ги поставете във специалната тавичка с форми за този вид кексчета.

Разпределете равномерно сместта в капсулите и пъхнете в загрятата фурна, достигнала 180 градуса температура.

Печете 25 минути или докато почервенеят и леко се напукат отгоре.

Готовите солени мъфини с карфиол може да сервирате веднага, докато са още топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: